EET, ČET, Operaciona istraživanja, predavanja


Dragi studenti.

Zbog uvedenog vanrednog stanja i preporuke da se nastava održava preko Neta, imaćemo predavanja u četvrtak i petak na Netu.

Po rasporedu, EET ima predavanja iz Operacionih istraživanja četvrtkom od 14:15, a ČET petkom od 8:15.

Ove nedelje držaću istu materiju u oba termina, za iduću nedelju ćemo se dogovoriti o platformi, terminu i načinu držanja nastave. Predavanja će ići uživo.

Moja molba je da se držite svog termina po rasporedu, ili, ako ne možete, pređite u drugi termin.

Vežbe se neće držati, asistentkinja vam piše materijal koji ćemo vam dati da iz njega spremate ispit.

Zasad idemo ovako, kad se bude nešto promenilo, javiću promene na ovoj stranici. Molim sve studente da jave kolegama sa grupe za ova predavanja. Ako neko ima tehničko znanje i mogućnosti da snimi predavanja, možete ih snimiti i kasnije pregledati ili dati kolegama koji nisu bili u prilici da prate uživo. Snimak se ne može koristiti u druge svrhe, rok trajanja je do kraja ove kalendarske godine.

Ispitivao sam više platformi na kojima bih mogao strimovati predavanja i na kraju sam se odlučio za Google Hangouts. Postoji aplikacija Hangouts app za Android telefone, kao i web interfejs na https://hangouts.google.com/ sa koga možete pristupiti predavanjima.

Potrebno je da imate pristup Netu, Google account na koji ćete se preko Hangouts prijaviti. Ako nemate, otvorite (besplatno je) i podesite pre predavanja. Preporučujem Chrome web browser.

Kada ste podesili Hangouts (logovanjem na Google account) pronaći ćete link na ovoj stranici, kao najnoviji post, čijim otvaranjem ćete pristupiti u conference call. Kako nam je cilj da koncentrisano ispratimo predavanja, imam još par uputstava:

1. Spremite svesku, olovku i gumicu za pisanje

2. Ako imate odštampane folije, spremite i njih

3. Po spajanju na conference call, isključite kameru i mikrofon da biste smanjili bandwidth i mikrofoniju

4. Koncentrišite se kao da ste zapravo na predavanjima

5. Ako imate pitanja, možete ih postaviti kroz Chat (koji radi na kompjuteru, a na telefonu ne znam kako) ili možete uključiti mikrofon i postaviti pitanje naglas

6. U toku predavanja isključite mikrofone i kamere da bi se sačuvao bandwidth

7. Ako zbog problema na Netu ovaj način nastave ne uspe, u petak ujutro imamo ponovni pokušaj na drugoj platforim, postaviću novo uputstvo.

Ako slučajno ne radi moja stranica sa koje čitate ovaj post i ne budem u mogućnosti da postavim link za Hangout call, posle logovanja na Hangouts potražite me kao zovcin@gmail.com.

Rezime: Podesite Hangout na telefonu ili web browseru, otvorite 5 minuta pre početka časa moj weblog (www.ovcin.com) i otvorite link koji ćete tamo naći, ostalo ćemo se čuti i možda i videti ako Net propusti.

Nadam se da se vidimo. Zoran Ovcin

ps Izvinjenje studentima koji nisu mogli da se ukače na Hangouts, zato što je bio pun. U tom momentu je za mene to bila novost i nisam bio spreman da (brzo) rešim taj problem. Imate snimak od četvrtka gde se to isto radilo, tražite od kolega sa EET. Idući petak ćemo to ograničenje prevazići. Iduće nedelje radimo samo u petak, 27. III u 8:15, opet će link biti okačen na ovom sajtu u 8:10.

Gradivo prvog dela radimo još dva puta, a potom ćemo na neki način organizovati kolokvijum. U skladu sa vanrednim stanjem